Contact Info

Birou de Arhitectura

icon_widget_image Luni-Vineri: 8:00 - 17:00 icon_widget_image B-dul Constructorilor, Nr. 20A, corp A et. 2, cam. 204, sector 6, Bucuresti, Romania icon_widget_image +4031.405.19.43 +40732.444.205 office@vector-art.ro
a
Conturam idei. Concretizam viitorul

Locuinte colective

Portofoliu
locuinte-colective-01
Arhitectura

Locuinte colective

Reminiscenta negativa a programului dezvoltarii masive, strict functionaliste, din perioada comunista, la care se adauga cresterea necontrolata a suburbiilor dupa anii 90, locuirea la bloc trezeste reactii negative atat din partea celor care le locuiesc, cat si din punctul de vedere al proiectarii si, mai ales integrarii lor in peisajul urban. Este necesara o abordare, noua, sensibila la aceste probleme pentru a putea redescoperi farmecul locuirii urbane, pe inaltime.

Explozia cererii de locuinte a generat reinventarea conceptului de “bloc”, in sensul adaptarii functionalitatii intr-o plastica mai apropiata de om, de natura, de vecinatati, dar si de dinamica societatii.

Intr-un imobil colectiv, apartamentele au un spatiu comun destinat circulatiei (holuri, ascensoare, casa scarii) din care se face accesul in fiecare locuinta. Accesul se face diferit fata de locuinta individuala, deoarece aici, exista o intrare principala la intreaga cladire. In afara de locuinte exista si spatii anexe comune (spalatorii, uscatorii, spatii de depozitare a bicicletelor si carucioarelor pentru copii) precum si spatii exterioare comune (loc de joaca pentru copiii, spatii verzi). Spatiile exterioare private se reduc la balcoane, logii sau terase, iar uneori spatial exterior privat poate sa lipseasca complet. Esentiale raman spatiile comune: ele sunt atat spatii de sociabilitate apreciate, cat si sursa de probleme (in privinta modului de utilizare).

Problema locuintei colective priveste locuinta in sine dar si relatiile complexe ale acesteia cu exteriorul prin acele prelungiri functionale imediate sau mai indepartate, ce fac legatura cu orasul. Referitor la locuinta in sine, se studiaza distributia interioara a spatiilor, fiecare incapere in parte odata cu relatia dintre acestea si modul de grupare a apartamentelor in unitati de locuit. Relatia locuintei cu elementele de vecinatate imediata cuprinde studiul locurilor de joaca, al spatiilor verzi, al dotarilor comerciale, serviciilor si spatiilor pentru parcare.

Arhitectura - Locuinte Colective

Ansamblul Green
Park

Propunere pentru un ansamblu de locuinte format din 84 de case din care 72 insiruite si 12 individuale, pe un teren de aproximativ 17.000mp. Realizat pentru un stil de viata confortabil si modern, intr-un cadru natural deosebit, in apropierea Gradinii Botanice Bucov ansamblul este alcatuit din locuinte P+1E+M cu un design placut, cu finisaje de calitate superioara si cu o configuratie planimetrica gandita sa se poata adapta si potrivi dorintelor beneficiarilor.
Arhitectura - Locuinte Colective

Complex Turistic
Constanta

Propunere de modernizare pentru un complex turistic cu regimul de inaltime de S+P+13E din localitatea Eforie Nord. Cele trei hoteluri au minim 200 de camere si 13 apartamente fiecare, toate cu vedere la mare, o baza de tratament balneofizioterapeutica si piscina semiolimpica.
Proiecte